Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Τα Μικρά Μυστικά Του Sean Bean!

Photo : Sharpe's Peril (2007)
Ο Sean Bean θεωρείται πλέον ένας από τους πιο χαρισματικούς ηθοποιούς της γενιάς του. Η μητέρα του δούλευε σε εργοστάσιο κατασκευής χάλυβα και ο πατέρας του ήταν έμπορος υφασμάτων και οξυγονοκολλητής. Όταν αποφάσισε να τους πει ότι θέλει να γίνει ηθοποιός δεν τον πήραν στα σοβαρά. Τους προκάλεσε έκπληξη. 

Όταν ήταν παιδί το όνειρό του ήταν να γίνει αστροναύτης. Οι άνθρωποι που τον κάνουν να χαμογελάει δεν είναι πολλοί. Ξεχωρίζει μόνο έναν κοντινό και έμπιστο φίλο του τον Πωλ. Του αρέσουν οι κωμωδίες και τον ελεύθερό του χρόνο προτιμάει να κάνει βόλτα στα καταστήματα και να αγοράζει διάφορα. Επίσης η κηπουρική είναι η μεγάλη του αγάπη. Λατρεύει την φύση και υποστήριξε πολλές φορές στο παρελθόν διάφορες οργανώσεις υπέρ της προστασίας του περιβάλλοντος στην Αγγλία. 

Οδηγεί ένα Ford Ranger και θαυμάζει τους πίνακες του Caravaggio. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που έπαιξε στην ομώνυμη ταινία στο παρελθόν. 

Οι πραγματικοί ''κακοί τύποι'' γι' αυτόν είναι οι τροχονόμοι! Το πατρικό του σπίτι είχε δύο κρεβατοκάμαρες σε αντίθεση με το τωρινό του, στο Μπέλσάιζ , το οποίο το χαρακτηρίζει ασυνήθιστο με Ιταλική διακόσμηση, γεμάτο φως και δέντρα κατά μήκος της εξωτερικής αυλής. 

Όταν ήταν νέος θυμάται τον εαυτό του ως θαυμαστή - κλώνο του David Bowie..  Φορούσε τα ίδια ρούχα, make up και είχε βάψει και τα μαλλιά του κόκκινα για ένα διάστημα! Του αρέσει πολύ να διαβάζει και ένα από τα βιβλία που τον σημάδεψαν στην παιδική ηλικία ήταν το 'The World of Little Foxy'. 

Θέλει να κάνει πάντα πράγματα που δεν έχει ξανακάνει. Αυτό τον βοηθάει να ξεφεύγει λίγο από την ένταση της δουλειάς. Δεν θεωρεί τον εαυτό του σταρ και δεν ξεχνάει τις ρίζες του. Επιλέγει την μοναξιά χωρίς όμως να αποκλείει την παρέα των άλλων απόλυτα. 

Πιστεύει ότι έχει κάποια μικρά ελαττώματα. Κάποιες φορές είναι εγωιστής και πεισματάρης. Ομολογεί ότι θα ήθελε να τα αλλάξει αυτά. 

Οι κόρες του είναι γι' αυτόν όλος του ο κόσμος και θα έκανε τα πάντα για τα παιδιά του. Δούλεψε για ένα διάστημα στην επιχείρηση του πατέρα του και δοκίμασε διάφορα άλλα επαγγέλματα, μέχρι που ανακάλυψε αυτό που μπορούσε να κάνει καλύτερα από όλα, την υποκριτική. 

Δεν ήταν αυτοσκοπός του να γίνει ηθοποιός απλώς θεώρησε πως αν το τολμούσε θα είχε περισσότερες πιθανότητες να πετύχει. Όπως και έγινε. Πήρε υποτροφία από το RADA σε ηλικία μόλις 22 χρονών και αποφοίτησε από την δραματική σχολή με τις πιο λαμπρές προοπτικές. 

Οι ρόλοι του ''κακού παιδιού'', του ''ψυχοπαθή'' κλπ. έχουν ένα βαθύτερο νόημα για τον Sean Bean. Μέσω αυτών, είχε πει, ξεπερνάς τα όρια σου και στο τέλος επιβραβεύεσαι σε ψυχολογικό επίπεδο. 

Ο κάθε ρόλος έχει πάντα κάτι να του προσφέρει.. Επικεντρώνεται σε αυτόν όταν πρέπει και έπειτα τον αφήνει πίσω και προχωράει παρακάτω αναζητώντας νέες προκλήσεις. Οι χαρακτήρες-ήρωες που ξεχωρίζει περισσότερο είναι ο Sharpe και ο Boromir. Δύο από τους μεγαλύτερους σταθμούς της καριέρας του. 

Στα 28 του αγόρασε μία Jaguar. Το ονειρευόταν για καιρό. Μετά την χάρισε στον πατέρα του και σε έναν φίλο του. Παραδέχεται πως στο μόνο πράγμα που δεν τα πάει καλά είναι ο χορός... (Πάντως στην Anna Karenina ήταν σούπερ! Επίσης, οι ξιφομαχίες τι είναι; Κάτι σαν χορευτικές φιγούρες δεν είναι;)

Θεωρεί την ζωή του συναρπαστική και απρόβλεπτη. Με διάφορα σκαμπανευάσματα. Μία έτσι, μία αλλιώς. 

Καμιά φορά πάνω στην ένταση και στο γενικότερο τρέξιμο λόγω των πολλών υποχρεώσεων που έχει, όταν πέφτει να κοιμηθεί, ονειρεύεται ότι ξυπνάει και ετοιμάζεται να φύγει πάλι για τα κινηματογραφικά πλατώ.. 

Για τις γυναίκες είναι ακόμα μπερδεμένος. Ομολογεί ότι δύσκολα τις καταλαβαίνει κανείς. Εκείνο που τις κάνει ακαταμάχητες είναι ότι η κάθε μία τους είναι διαφορετική και ευχαριστεί τον θεό γι' αυτό. 

Όταν ξεκίνησε την καριέρα του, οι δρόμοι δεν ήταν στρωμένοι με ροδοπέταλα. Υπήρχε πολύ σνομπισμός στο πρόσωπό του. Το Χόλιγουντ όμως του άνοιξε τις πόρτες και τον άφησε να ξεδιπλώσει το ταλέντο του. 

Οι ταινίες που έχουν θέμα τα παιδιά είναι εκείνες που μπορούν να τον κάνουν να δακρύσει. 

Τον εξιτάρει η πολυπλοκότητα της ζωής άλλωστε όπως είχε αναφέρει σε συνέντευξή του : ''Η ζωή αυτό το νόημα έχει. Να την ζήσεις στο έπακρο.'' 

Οι πολλές αλλαγές στα προσωπικά του άλλες φορές ήταν καλές και άλλες όχι τόσο ευχάριστες. Είναι όμως ευγνώμων. Γιατί όταν τελειώσει κάτι και περάσει στο παρελθόν, πάντα έρχεται ένα άλλο καινούργιο για να του δώσει το έναυσμα και την δύναμη να προχωρήσει παρακάτω. 

Πηγές: 

Από διάφορες συνεντεύξεις που δεν καταφέραμε να τις βρούμε ολόκληρες παρα μόνο κάποια αποσπάσματα (τύπου γνωμικά), από την Wikipedia και το IMDb όπως επίσης και από διηγήσεις κάποιων παλαιότερων θαυμαστών που τον ακολουθούν πιστά από την αρχή της καριέρας του εως σήμερα.