Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Sharpe: Ο επικός ρόλος που τον έκανε διάσημο! (Video)


Ο Sean Bean στον επικό ρόλο του Richard Sharpe κλέβει για ακόμα μια φορά την παράσταση. Το βίντεο περιέχει απόσπασμα από την ταινία Sharpe's Eagle. Ο Sharpe μιλάει στους στρατιώτες του για να τους εμψυχώσει λίγες ώρες πριν από την μάχη στην Ταλαβέρα όπου οι Άγγλοι θα αντιμετώπιζαν για άλλη μία φορά τα Γαλλικά Στρατεύματα. Η σειρά ταινιών Sharpe αποτελειται από 17 ταινίες και είναι μία από τις καλύτερες σειρές -βασισμένη σε πραγματικά ιστορικά γεγονότα - που προέβαλλε ποτέ το BBC. 

Περιέχει μία φανταστική και ιδιαίτερα ρεαλιστική αναπαράσταση της μεγάλης μάχης του Βατερλώ η οποία έγινε στις 18 Ιουνίου του 1815. Ο Αυτοκρατορικός Γαλλικός Στρατός υπό τον Αυτοκράτορα Ναπολέοντα Βοναπάρτη ηττήθηκε από την Στρατιά του Εβδόμου Συνασπισμού, μια Συμμαχική Στρατιά Άγγλων υπό τον Δούκα του Ουέλινγκτον και Πρώσων υπό τον Γκέμπχαρντ Λέμπερεχτ φον Μπλύχερ. Η ήττα του Ναπολέοντα σηματοδότησε το τέλος του αξιώματός του ως Αυτοκράτορα και την εξορία του στην Νήσο της Αγίας Ελένης.

Βασίζεται στα ομώνυμα βιβλία του Bernard Cornwell . Ο Sharpe είναι ένας φανταστικός χαρακτήρας που τοποθετείται με ευρηματικό τρόπο μέσα στα αιματηρά γεγονότα της Ναπολεόντειας εποχής περιγράφοντας την σκληρή μάχη της Βρετανίας εναντίων του μεγάλου αυτοκράτορα της Γαλλίας. Εκεί βλέπουμε την καθημερινή ζωή των στρατιωτών, την προσπάθειά τους για επιβίωση, την αποφασίστικότητά τους να πεθάνουν για την πατρίδα τους όταν τους καλεί το καθήκον. 

Ο Sharpe και ο φίλος του ο Patrick θα παίξουν καθοριστικό ρόλο μέσα σε όλα αυτά. Ξεκινούν ώς απλοί στρατιώτες και αργότερα αναλαμβάνουν μεγαλύτερα αξιώματα. Πρωτοστατούν σε κάθε μάχη εναντίων των στρατιών του Ναπολέοντα και προσπαθούν με κάθε τρόπο να επαναφέρουν την τάξη. 

Όμως η ζωή ενός στρατιώτη δεν περιλαμβάνει μόνο τις μάχες σε εχθρικά εδάφη. Ο Sharpe κατά καιρούς θα γνωρίσει πολλές όμορφες γυναίκες, από την αριστοκρατία και μη, θα παντρευτεί και θα προσπαθήσει να κάνει οικογένεια παρά τις αντίξοες συνθήκες του πολέμου. Έτσι θα μας δώσει την ευκαιρία να δούμε αναλυτικά  το πως ζούσαν οι αριστοκράτες, οι βασιλιάδες, ακόμα και οι απλοί άνθρωποι εντός και εκτός Βρετανίας.

Η σειρά περιλαμβάνει αρκετές πολεμικές και βίαιες σκηνές - ο Sean Bean - βρίσκεται στο στοιχείο του θα λέγαμε. Μέσα όμως στο καταστροφικό κλίμα, ο Sharpe, o Pat και οι συνταξιδιώτες του καταφέρνουν να φέρουν μία ευχάριστη νότα αισιοδοξίας. 

Μαθαίνουν να ζουν όλοι μαζί και να στηρίζουν ο ένας τον άλλον. Πολλές φορές προδίδονται ακόμα και από την ίδια τους την πατρίδα. Δεν σταματούν όμως να την αγαπούν και να συνεχίζουν να μάχονται γι' αυτή. Το Sharpe περιέχει τα πάντα. Εξυψώνει τα ιδανικά της φιλίας, της συμπαράστασης, της εσωτερικής δύναμης. Θα σας συναρπάσει και θα σας συγκινήσει!

P.S: Ο ρόλος αυτός ήταν καθοριστικός για την καριέρα του Sean Bean. Έγινε ο πιο αγαπητός ηθοποιός στην Αγγλία και οι προτάσεις για καριέρα στην Αμερική και στο Χόλιγουντ άρχισαν να έρχονται η μία μετά την άλλη. Λογικό ακούγεται! Αφού έπαιξε φανταστικά!